Efter regeringsudspil om at øge arbejdsudbuddet: Søg fleksibiliteten og brug gulerod frem for pisk

Foto: Unsplash

Regeringens udspil har gode takter, men straf og pisk virker ikke, siger landsformand Susanne Olsen om regeringens udspil Danmark kan mere 1

8. september 2022

Tirsdag præsenterede regeringen sit udspil Danmark kan mere 1, som skal øge arbejdsudbuddet i det nuværende økonomiske opsving.

Landsformand Susanne Olsen hæfter sig især positivt ved regeringens ønske om at fjerne modregning på baggrund af ægtefællers indtægt, når man er på før-, senior- eller folkepension, som er et afgørende incitament for de familier, hvor den ene har et handicap.

”Men det er samtidig afgørende for os, at man arbejder videre med at sikre øget ligestilling for mennesker på fleksjob, som på en række områder oplever, at ordningen er uretfærdigt indrettet – fx i forhold til beregning af pension og tilskud og den manglende mulighed for at blive på arbejdsmarkedet efter folkepensionsalderen,” siger Susanne Olsen.

Hun noterer sig desuden, at regeringen ønsker et særligt hensyn til mennesker med handicap. Men det er helt centralt, at man sikrer forståelsen af, at mennesker med handicap ikke må rammes af tiltag rettet imod andre grupper. Man må fokusere på støtte og gulerod frem for straf og pisk, mener hun..

”Mange med handicap vil gerne i job, men hurtige, fleksible og individuelle kompensationsordninger er, sammen med støtte til effektiv match, afgørende. Det kommunale system skal forstå borgerens og virksomhedens virkelighed og sætte disse behov i første række, hvis vi skal lykkes med at flytte flere fra vores målgruppe ind på arbejdsmarkedet,” lyder det fra landsformanden.

Særligt studerende med handicap har brug for et mere fleksibelt system, hvor man ikke bliver pisket til at rette ind.

”Der er særligt behov for at sikre gode overgange fra studieliv til arbejdsliv. Denne gruppe kan heller ikke styres med hårde økonomiske incitamenter. De har brug for, at der allerede under uddannelsen arbejdes med at sikre fokus på det efterfølgende jobmatch gennem kontakt til virksomheder og særligt fokus på sammenhæng i kompensationsordninger m.v.,” siger Susanne Olsen og lover at holde skarpt øje med regeringen og de varslede kommende reformer.


Seneste Nyt

Forrige
Forrige

Vi er her også! Ny kampagne skal få flere til at forholde sig til handicapområdet

Næste
Næste

Den politiske vilje til reelle ændringer udebliver i finanslovsudspil